Kruidjeroermeniet

Kruidjeroermeniet

“Kruidje Roer me niet” bij de  Ds. Swildenschool

Donderdag morgen 26 maart j.l. is er een begin gemaakt met de aanleg van de educatieve kruidentuin op de speelplaats van de Ds.Swildenschool. De opening vond plaats in mei 2009.

De stichting Gemert Bakel Kruidentuin van Nederland heeft al in 2008 voor een pilot-project met een basisschool gekozen. Omdat de Ds.Swildenschool in het verleden al te kennen heeft gegeven dat er van de school uit veel belangstelling bestaat voor educatie rondom kruiden was de keuze niet moeilijk.

De doelstelling van de Stichting Gemert Bakel Kruidentuin van Nederland is het promoten van kruiden in het dagelijks leven. Educatie vormt hierbij de basis. Waar kun je dan beter beginnen dan bij een basisschool?

In mei 2008 werd het eerste kontact gelegd met de school. Vervolgens werd er een plan gemaakt waarbij Martijn de Greef van de gemeente Gemert betrokken werd. Er werd door Buitengewoon Hoveniers een tuinplan ontworpen van 60 m2 wat zeker een verrijking van het straatbeeld zal zijn op de hoek Valeriusstraat/Willem de Haasstraat.

De basis van de tuinaanleg wordt door de hovenier gedaan. De onderwijskrachten en de kinderen gaan vervolgens de tuin inzaaien en beplanten onder deskundige begeleiding van Marianne v.Schijndel vrijwilligster bij het Velt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.