Recepten Doriet Janssen
Recepten Doriet Janssen
Doriet Janssen uit Gemert deelt voor Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland op onze website uiteenlopende recepten. Waar elke hobbykok thuis in de keuken mee aan de slag kan. Uiteraard staan kruiden daarin vaak centraal. Hoofdgerechten, voorgerechten maar ook lekkere toetjes of gebakjes komen regelmatig voorbij op de website www.kruidendorp.nl een nieuw recept. Alvast eet smakelijk!
Hieronder vindt u de volgende recepten:
* Kruidig gehaktbrood in groentebedje
* Aspergesoep met lavas
Kruidige gehaktbrood in groentebedje
(voor vier personen)
INGREDIËNTEN VOOR HET GEHAKTBROOD
600 gr rundergehakt
3 eetlepels paneermeel
1 fijngehakte ui
1 ei
Zout & peper
Een bosje fijngehakte peterselie
’n paar takjes rozemarijn
1 theelepel paprikapoeder
BEREIDING
Dit alles goed met elkaar mengen en tot ’n brood vormen, en in een gratin-vorm leggen.
DE INGREDIËNTEN VOOR HET GROENTEBEDJE
3 venkelknolletjes
1 paprika
4 grote aardappelen
2 knoflook teentjes
handvol worteltjes
een klein stronkje broccoli
5 kleine tomaatjes
INGREDIËNTEN KRUIDENSAUSJE
1½ dl. droge witte wijn
1½ dl. slagroom
dille, basilicum, tijm en peterselie.
150 gr geraspte pittige kaas
BEREIDING GROENTENBEDJE EN AFWERKING MET KAAS EN SAUS
Snij alles klein, inclusief de aardappelen. Schik het geheel om het gehaktbrood. De oven voorverwarmen op 220 graden. Giet de wijn over de groenten en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat dit 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven garen. De kruiden met slagroom loskloppen en over het gehaktbrood gieten. Strooi de geraspte kaas over het geheel, laat dit 15 minuten gratineren in de oven.
Smakelijk eten!
Aspergesoep met lavas
Benodigdheden
- 500 gr. Geschilde aspergestukken
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 60 gr. Boter
- 60 gr. Bloem
- 1 liter aspergenat
- 6 eetlepels room
- 2 hard gekookte eieren
- Twee takjes lavas
- 2 kippen bouillon tabletten
- 100 gr. Gekookte ham in reepjes óf:
- 100 gr. Gerookte kipfilet in reepjes
- peper & nootmuskaat
Bereiding
Kook de aspergestukken in één liter water gaar. Fruit de gesnipperde ui met de knoflook in de boter en strooi er de bloem over. Roer dit mengsel glad en laat de bloem garen. Giet beetje bij beetje het aspergenat bij, en blijf goed roeren om klonteren te voorkomen. Voeg de aspergestukken en bouillonblokken erbij, samen met de peper en nootmuskaat. Laat al roerend de soep aan de kook komen,en maak die af met de eetlepels room, en de in stukjes gesneden hardgekookte eieren. Bestrooi de geserveerde soep met fijn geknipte lavas!
Smakelijk eten!