Op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, vindt de 15e editie plaats van Cruydenryck Pruujverééj. Ook dit jaar weer in combinatie met een landschap- en natuurmarkt.

Thema 2019 is Koken zonder zout.

Cruydenryck Pruujverééj wordt ook dit jaar weer een evenement dat alle zintuigen prikkelt met het meest veelzijdige aanbod op het gebied van landschap- en natuurverenigingen, kruiden en een proeverij. Al jaren is Cruydenryck Pruujverééj een van de grootste evenementen op het gebied van kruiden in Nederland. Deelnemers aan het evenement tonen de bezoekers de verrassende, inspirerende en verrijkende mogelijkheden van wat er op het gebied van kruiden, landschap en natuur mogelijk is. Ook dit jaar zijn weer diverse facetten vertegenwoordigd, variërend van culinair tot gezondheid, van beauty tot tuinieren, van lifestyle tot entertainment. Zoals elk jaar zijn ook opleidingsinstituten en toeristische en recreatieve aanbieders aanwezig, evenals dienstverleners en andere organisaties.

Workshops ‘Koken zonder zout’

Hallo, mijn naam is Doriet Janssen Munsters (66). Op tweede Pinksterdag ben ik gevraagd om tekst en uitleg te geven over de mogelijkheden die kruiden bieden en waarbij deze gebruikt worden. Sommigen hebben zelfs ’n geneeskrachtige werking. Het thema op deze 10e juni is koken zonder zout, maar wel op smaak gemaakt met verse kruiden, in vier sessies om 12.00u, 13.30u, 15.00u en 16.30u. Verder wil ik de belangstellenden een zelfgemaakte kruidendip laten proeven die heerlijk is bij rauwkost! Tot ziens in het Boerenbondsmuseum bij de Cruydenryck Pruujverééj!

Wat u verder moet weten over Cruydenryck Pruujverééj

  • Vindt plaats bij het Boerenbondsmuseum in Gemert
  • Toegang is Gratis
  • Parkeren is Gratis
  • Er is een gevarieerd en leuk programma voor ieder wat wils
  • Deelname aan de workshop Koken zonder zout is Gratis. Aanmelden kan via info@kruidendorp.nl of bij de informatiestand van Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland. Workshops worden gegeven om 12.00u, 13.30u, 15.00u en 16.30u

Deelnemers Cruydenryck Pruujverééj 2019

  • Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland
  • Florabelle: culinaire broden, jam en chutney
  • Groei & Bloei: informatiestand en advies over beplanting
  • Vlindersafari: informatiestand
  • Natuurlijke bron: stand met edelstenen, mineralen, zalven et cetera
  • Bijenvereniging Ambrosius: stand met honing en aanverwante producten
  • Greek Artisans: stand met Griekse oliën
  • Miranda Leenders: Young Living essentiële oliën
  • Hedwig Schoots: Grandinka
  • Stichting Landschap Bakel-Gemert: informatiestand
  • Thea Huisman: zalven en oliën
  • Trix Teeuwen: Aloë vera
  • Velt Gemert: Kruidenshampoos en -douchegel, kruidenzalf en -olie, kruidenthee, siropen, boeken, zaden en planten
  • De Sprenk: Opleidingsinstituut en kruiden
  • Molenstichting Gemert-Bakel: gemalen producten van de molens
  • José van Bommel: klassieke homeopathie